Renault 12 Yedek Parça Çeşitleri ve Özellikleri

  • 13 Ocak 2023

Renault 12 yedek parça çeşitlerini Akbay Oto’dan yüksek kaliteyle temin edebilirsiniz.

Renault 12 model, yedek parça çeşitlerinin rahatça bulunabildiği araçlardan biridir. Hem orijinal hem de yan sanayi olmak üzere iki şekilde imal edilen yedek parçalar, araç ile tamamen uyum sağlayarak ömrünün uzamasını sağlar.

Yedek parça seçimi, aracın performansı ile doğrudan bağlantılı olduğundan dolayı belirli faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmelidir. Bu faktörler ise şunlardır:

  • Aracın modeli
  • Yedek parçanın çeşidi 
  • Yedek parçanın diğer parçalar ve araç ile uyumu 
  • Yedek parçanın orijinal olup olmadığı 
  • Sigortasının olup olmadığı

Bütün bu unsurlar göz önünde bulundurularak seçilen yedek parça, aracın sistematik olarak ilerlemesini sağlar. 

Renault 12 Yedek Parça Çeşitleri

Fren ve Debriyaj 

Baskı balata, debriyaj seti, debriyaj rulmanı gibi parçalar fren ve debriyaj çeşitleri arasındadır. Aracın sarsılmadan ilerlemesi ve güvenli sürüş deneyimi için fren ve debriyaj parçalarının arızasız olması önemlidir. Fren ve debriyaj parçaları, yalnızca aracın değil sürücünün de güvenliğini sağlar. 

Motor ve Yakıt

Aracın çalışması için gereken temiz motor yağının, yakıtın aracın işleyişini sürdürmesi için motor ve yakıt parçalarının düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. 

Triger kayış seti, zincir seti, krank, turbo şarj, silindir kapak contası gibi parçalar motor ve yakıt parçaları arasındadır. 

Süspansiyon ve Direksiyon

Sürüş esnasında aracın yönünün sorunsuz değişmesi ve sürüş deneyiminde herhangi bir risk olmaması için kullanılan parçalardır. Direksiyon pompası, aks parçaları, direksiyon kutusu, helezon yayı gibi parçalar süspansiyon ve direksiyon parçalarındandır. 

Elektrik ve Aydınlatma 

Far, sis farı, marş dinamosu, stop lambası, ateşleme bobini elektrik ve aydınlatma parçaları arasındadır. Aracın sinyal vermesi, gece sürüşlerinde görüş açısının aksamaması ve güvenlik açısından elektrik sisteminin ve aydınlatmanın sorunsuz çalışması gerekir. 

Soğutma ve Filtreler 

Hava filtresi, yakıt filtresi, devridaim su pompası, polen filtresi gibi parçalar soğutma ve filtreler arasında yer alır. Aracın havalandırma sisteminin sorunsuz işlemesini sağlar ve dışarıdan gelebilecek toz, kir gibi maddelerden aracı korur. 

Şanzıman ve Diferansiyel 

Şanzıman takozu, geri vites müşürü, vites değiştirme teli, şaft kaplini gibi ürünlerin dâhil olduğu kategoridir. Baskı balata ile motorun sağlıklı çalışmasını ve aracın sorunsuz ilerlemesini sağlayan parçalardır. 

Online Yedek Parça Hizmetinin Adresi: Akbay Oto
Önceki Yazı
Online Yedek Parça Hizmetinin Adresi: Akbay Oto
Sonraki Yazı
Yağ Bakım Seti Nedir?
Yağ Bakım Seti Nedir?